Uw fysiotherapeut: Petra Gieling

Uw fysiotherapeut: Petra Gieling

Uw fysiotherapeut: Petra Gieling

Na het behalen van het diploma fysiotherapie aan de Hogeschool van Utrecht in 2000 heb ik fulltime gewerkt als fysiotherapeut.
Ik heb 12 jaar een eigen praktijk gehad in Hilversum. Per 1-1-2015 heb ik de praktijk in Hilversum overgedragen aan mijn opvolgster. Het leek me leuk en praktisch om een eigen praktijk te starten in mijn woonplaats. Ik werk buiten deze praktijk ook als zzp’er bij Yorbody fysiotherapie bij de locatie Fit For Free Bijlmer Arena. De afwisseling tussen de praktijk in De Meern en in de praktijk in Bijlmer Arena vind ik leuk.

Mijn beroep is mijn passie

Mijn specialisaties

* Fysiotherapie
* Mc Kenzietherapie
* Medical taping
* Dry needling
* Fasciatherapie
* Massages

Er worden nascholingscursussen en opleidingen gevolgd om aan de kwaliteitseisen te voldoen. U verdient immers de beste kwaliteit! Voor uw en mijn veiligheid in de praktijk heb ik een cursus bedrijfshulpverlening en reanimatie gevolgd. Ik heb de cursus Fasciatherapie, medical taping en Dry needling gevolgd. Elke drie maanden heb ik nascholing via Physios en soms een verdiepingsthema. Dit alles is om goed bij te blijven in mijn vakgebied en uw de beste zorg te kunnen bieden als uw fysiotherapeut. 

Recent heb ik de cursus guasha gevolgd. Dit is een Zuid-Oost Aziatische schraaptherapie. Hierbij schraap je met een speciale techniek, edelstenen en speciale kruidenolie afvalstoffen weg en hef je blokkades in het lichaam op. Het hoofddoel van guasha is: een verbetering van de doorstroming van bloed en energie in het lichaam en het hoofd. Het geeft tevens ontspanning en pijndemping. Uw emoties komen beter in balans, waardoor u beter in uw vel komt te zitten. Ik vind het een aanvulling op het vakgebied fysiotherapie, omdat het heel andere visie geeft op de Westerse geneeskunde geeft. Binnenkort komt er een nieuwe webpagina bij om alles over guasha uit te leggen.