Fysiotherapie

Wat is fysiotherapie?

Algemene fysiotherapie is een paramedische discipline die zich bezighoudt met de behandeling van klachten aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens. Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, fasica, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken. Het zijn vaak vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Als uw lichaam even niet meewerkt. Degene die daar alles van af weet, is uw fysiotherapeut. De specialist in beweging.

Een behandeling van uw fysiotherapeut

De wachtkamer

Bij mij kunt u terecht voor de behandeling van klachten en blessures, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

Afhankelijk van uw situatie komt u naar de praktijk. In sommige situaties kom ik bij u thuis. Een behandeling duurt ongeveer 24 minuten per keer. Bij de eerste afspraak krijgt u een intake en een onderzoek. Hierdoor vormen we een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten. Op basis daarvan kunnen we samen een behandelplan opstellen. Dit is maatwerk.
Elke klacht is uniek en elk lichaam reageert anders.

De behandeling bestaat uit een combinatie van oefentherapie en ondersteunende bindweefselmassage, dry needling, fasciatherapie. We geven ook preventief advies en voorlichting. Door gerichte begeleiding leert u voldoende en verantwoord bewegen. Zo wordt u zich ervan bewust wat goed is voor uw lichaam en wat problemen veroorzaakt. Met aandacht voor uw persoonlijke wensen en doelen wordt er een uniek behandelplan opgesteld om zo tot het gewenste resultaat te komen. 

Het belang van een goede samenwerking tussen patiënt en fysiotherapeut

Ten slotte is het belangrijk dat er samengewerkt wordt door u en uw fysiotherapeut om uw klachten te verminderen. Samen kunnen we lichamelijke klachten aanpakken zodat u weer pijnvrij kunt genieten van het leven. Neem contact op met de praktijk om een afspraak te maken. De contactgegevens vindt u onderaan op de website. Ook kunt u gebruikmaken van het contactformulier.

Via deze link kunt meer lezen over het KNGF.